پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۳
کتاب "بچه‌های مسجد بلال" منتشر شد

حوزه/ کتاب "بچه‌های مسجد بلال" به قلم نوید ظریف کریمی و به همت انتشارات راه یار به زیور طبع آراسته شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در بخشی از این کتاب که به معرفی این اثر نیز اختصاص دارد، آمده است: "مسجد هویتی ترین، عمیق‌ترین و قدیمی ترین نهاد محلی در جامعه ایرانی است. مساجد در برهه‌های مختلف تاریخی نقش‌های مهم و تاریخی را ایفا کرده اند. به خصوص در سده اخیر که شاخص ترینِ آن نقش محوری مساجد در پیروزی نهضت اسلامی مردم ایران بود. فعال شدن کارکرد مبارزاتی مساجد در این سطح تشکیلاتی و سیاسی، شاید در تاریخ ایران و جهان اسلام بی سابقه یا کم سابقه است. اما به اندازه ای که مسجد در چهار دهه گذشته نقش ایفا کرده، _ در حوزه علم، رسانه و هنر _ روایت نشده است. علم، بیش از همه، مسجد را به جهت معماری، آن هم در وجه تاریخی اش مشاهده کرده است. هنر هم رسماً در برخی قالب‌های هنری مانند سینما، مسجد را اصلاً نادیده گرفته است. رسانه هم مسجد را ضریب نداده و ژورنالیزم مسجد یکی از خلأهای جدی روزگار ماست..."

نویسنده در ادامه مطلب متذکر شده است:"از طرفی یکی از ابعاد مهم و پایه‌ای «نهضت مسجد نگاری» توجه به نهادهای مستقر در مساجد است. محوری ترین نهاد مردمی بر بستر مساجد، «پایگاه بسیج» است. اگر بخواهیم بسیار ابتدایی محاسبه کنیم، بیش از ده میلیون نفر در این چهار دهه در پایگاه‌های بسیج به نحوی مسئولیت داشته اند. اما تا به حال یک کتاب که حتی برای ما روایت کند که در این نهاد اجتماعی برآمده از انقلاب اسلامی چه می‌گذرد، تولید نشده است. بسیجی تنها با روایت سیدمرتضی آوینی در دل جنگ هشت ساله دیده شده است...پایگاه‌های بسیج بعضاً آتش به اختیار البته منتظر ابلاغیه‌ها و بالا دستی‌ها نمانده اند و خودشان در آنجا که حس میکرده اند اولویت ولی و مردم بوده است ورود کرده اند و تجربیاتی را رقم زده اند. پهنه موضوعات در بسیج مستضعفین بسیار زیاد است و این ما را به ضرورت نهضت روایت بسیج در چهار دهه گذشته می‌رساند. نهضت روایت بسیج مانند ماهیت خود این مجموعه باید مردمی باشد. «بچه‌های مسجد بلال» قصه پرغصه ای دارند؛ گروهی که به صورت خودجوش به ضرورت پایگاه نگاری و مسجد نگاری با محوریت سرگذشت پژوهی شهدای پایگاه، مسجد و محله میافتند. کار را هم جلو می‌برند و در این مسیر دستخوش اتفاقات و حوادث بسیاری می‌شوند.

لازم به ذکر است: این کتاب نخستین اثر در راستای «پایگاه نگاری» (پایگاه بسیج مسجد و محله) و همچنین اولین کتاب در زمینه «مسجد نگاری» (ثبت تجربه فعالیت مردمی در مسجد با هدف ارائه الگو برای سایر مساجد) در کشور به شمار می رود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha